Kederimiz konuşulamaz ya da bilinemez olduğunda bir hayalete (ghost) dönüşür. Zihnimiz, sorularımız, merakımız ya da tekrarlarımız önce kendi yaşamımızda efendi olmadığımız ama ev sahibi (host) olabileceğimize işaret eder. Gelen misafir (guest) kimi zaman içine sıkıştığımız eski bir hikaye, hayal kırıklığı, ya da geleceğe dair hiç tasarımımızın olmadığı bir sahne. Onu karşılamak ya da uğurlamak gibi iki seçeneğimiz olur. Psikoterapi karşılamanın mümkün olduğu seçeneklerden yalnızca biridir. İyileşme, bu davetsiz misafirleri cesurca karşıladığımızda başlar; onların aslında görülmek, anlaşılmak ve nihayetinde bütünleşmek isteyen benliğimizin parçaları olduğunu fark ettiğimizde.

Tubanur Bayram Kuzgun

Lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi (YÖK burslu) ve Ruhr Universitesi Psikoloji bölümünde tamamladı. Klinik Psikoloji alanında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini ise Haliç Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi’nde tamamladı. Eğitimi süresince Balıklı Rum Hastanesi ve Davranış Bilimleri Araştırma Merkezinde ve Arel Üniversitesi Sinirbilim laboratuvarında araştırmacı ve gönüllü psikoterapist olarak yer aldı. Bu süreçte ayrıca çeşitli özel kurumlarda psikolojik danışmanlık hizmeti verdi.

Alanında yetkin pek çok klinisyenden uluslarası geçerliği tanınan Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve Psikodinamik Terapiler üzerine kapsamlı bir eğitim ve supervizyon sürecinden geçti. International Society of Schema Therapy (ISST: https://schematherapysociety.org/) tarafından akredite edilmiş olan Şema Terapi eğitimini tamamladı.

Doktora tezini Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu danışmanlığında ‘Cinsel travma yaşantısı olan kadınlarda travma sonrası stres bozukluğu ile travma sonrası suçluluk, utanç, korku ve çaresizlik arasındaki ilişki’ üzerine yazdı. Uluslararası indekslerde taranan dergilerde depresyon, travma psikolojisi ve pozitif psikoloji hakkında çeşitli bilimsel makaleler yazdı. Çeşitli ulusal ve uluslararası kongrelerde bildiriler sundu ve kitap bölümleri yazdı.

İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmakta olup Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde klinik psikoloji ile ilgili dersler ve yeni başlayan klinik psikolog adaylarına klinik süpervizyon vermektedir. Ayrıca Psikeart, Psikesinema, Psikonet yayınlarından çıkan İyi hissetmek gibi kültür sanat içerikli dergilerde çeşitli yazılar yazmaktadır.

Tıbbi destek gerektiren durumlarda psikiyatrist işbirliği ile yetişkin ve çiftlerle çalışmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca bilmektedir.

Mesaj Gönder
Merhaba!
Merhaba 👋
Nasıl Yardımcı Olabilirim?